Digitale geletterdheid is een belangrijk thema op de conferentie Nederland Digitaal die van maandag 16 maart tot donderdag 19 maart in Groningen plaatsvindt. De DLC is zowel vertegenwoordigd in het landelijke als in het regionale programma.

Op zaterdag 14 maart, voorafgaand aan de conferentie, staat het Forum in het teken van digitale geletterdheid en AI tijdens de Digidoedag. In het Forum vinden allerlei activiteiten plaats gericht op een breed publiek van kinderen en volwassenen. Diverse partners van de DLC presenteren hier waar zij mee bezig zijn. Meer informatie over het programma, dat nog steeds wordt aangevuld: https://noordendigitaal.nl/doedigidag/

Het landelijke programma gaat op maandag 16 maart over talent. Digitale geletterdheid is een van de thema’s in het programma en er vindt een reeks van workshops plaats op dit terrein. In de sessie “Digitale geletterdheid voor iedereen” presenteren we de DLC en een aantal projecten. Ook zijn partners betrokken bij sessies over bijvoorbeeld curriculum.nu en presenteren ze zich op de innovatiemarkt. Meer informatie en aanmelden kan hier: https://www.nederlanddigitaal.nl/conferentie-nederland-digitaal/maandag-16-maart-digitaal-talent-dag

Op maandagavond 16 maart vindt om 19 uur TechTalks050 plaats over “De digitale wereld in de klas”. Marcel Broersma (RUG/DLC) en Kim van der Esch van Mr. Chadd spreken over digitale geletterdheid en digitalisering in het onderwijs. Meer informatie: https://noordendigitaal.nl/activiteiten/techtalks050/