Wijnand Aalderink en Esther Metting lid stuurgroep Digital Literacy Coalition

Per oktober is Wijnand Aalderink betrokken als lid van de stuurgroep DLC. Hij volgt hiermee Marja Doedens op als vertegenwoordiger van de MKB-partners in de DLC.’Digitaal kunnen meedoen is cruciaal voor iedereen: in het werk en in de samenleving. Graag draag ik actief mijn steentje bij aan het succes van de Digital Literacy Coalition’, aldus Aalderink. Aalderink is lid van het regiobestuur Groningen bij VNO NCW Noord & MKB Noord en in die hoedanigheid lid van de stuurgroep. De afgelopen jaren was hij reeds betrokken bij veel noordelijke projecten, als directeur externe relaties bij de faculteit economie en bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Daar is hij nog één dag in de week actief, de andere vier dagen is hij in touw voor Samenwerking Noord, waar hij met de andere leden van het dagelijks bestuur en het kernteam medeverantwoordelijk is voor het runnen van de vereniging en de programmering van evenementen en projecten.

Daarnaast is per november Esther Metting toegetreden tot de stuurgroep DLC. Zij volgt Natasha Maurits op. Metting is psycholoog en epidemioloog en werkt als universitair docent bij het Data Science Center in Health (DASH) en de RUG. Tijdens de COVID-19 crisis heeft Metting de CoronaMelder en CoronaCheck aanvragen voor VWS geëvalueerd en heeft zij leiding gegeven aan de evaluatie van de COVID-19 sneltestbaan voor onderwijsorganisaties in Groningen. Daarnaast heeft zij gewerkt als projectleider eHealth in een grote zorgorganisatie en is zij actief als bestuurslid of adviseur bij verschillende patiëntenorganisaties. Deze hands-on ervaringen zijn een waardevolle toevoeging aan de DLC.