Presentatie Digital Literacy Coalition

Groningen moet in 2025 de meest digitaal geletterde stad en provincie van Nederland zijn. Dat is de gezamenlijk ambitie van de zeventien partners van de Digital Literacy Coalition, die op 12 november in de Prinsenhof werd gepresenteerd.

Vertegenwoordigers van de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Gemeente Groningen, Provincie Groningen, UMCG, Alfa College, Noorderpoort, SKSG, O2G2, MKB Noord, Noordhoff Uitgevers, NDC Mediagroep, Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe, ITurnIT, Bossers & Cnossen, Groninger Forum en Biblionet Groningen ondertekenden het convenant. Met elkaar wil de coalitie de komende jaren actief aan de slag om door middel van concrete projecten de digitale geletterdheid van alle Groningers te vergroten.

Dat is nodig omdat digitale vaardigheden steeds belangrijker worden als voorwaarde om mee te kunnen doen in de samenleving, voor het regelen van persoonlijke financiën tot het onderhouden van sociale relaties of het vinden van een baan. Door middel van gezamenlijke onderzoeksprojecten verzamelen de partners daarom kennis en inzichten over hoe burgers digitale kennis en vaardigheden ontwikkelen, het gebruik en de impact van nieuwe technologieën op hun dagelijks leven, en de rol van digitale geletterdheid voor het bevorderen van maatschappelijke participatie. Doel is om digitale geletterdheid te vergroten in alle lagen van de samenleving, van jong tot oud, van laagopgeleiden tot studenten, en van nieuwkomer tot ondernemer. Zo maakt de coalitie van Groningen in 2025 de meest digitaal geletterde stad en provincie van Nederland.

Presentatie Digital Literacy Coalition

Presentatie Digital Literacy Coalition

Presentatie Digital Literacy Coalition

Presentatie Digital Literacy Coalition

Presentatie Digital Literacy Coalition

Presentatie Digital Literacy Coalition

Foto’s via Groningen Congres Bureau & Gemeente Groningen